Vítá Vás KK Jiří Poděbrady

Vítá Vás KK Jiří Poděbrady
Nenalezeny žádné události

Online přenosy

Konečné výsledky turnaje

Ve druhém jarním mistrovském zápase přivítalo béčko opět doma dalšího pražského soupeře. Po domácí ztrátě bodů se Slávií jsme už chtěli (či spíše museli) s mužstvem PSK Union bodovat.

Povedlo se, i když hosté měli na konci zápasu k bodům taky hodně blízko. První runda vyšla skvěle pro Lázně. Vedli jsme po ní 2:0 a 40 kolků měli navrch. Standa Stejskal (414) porazil Luboše Soukupa (404). K tomu Petr Kroupa přidal výborných 451 proti 421 hráče Jiřího Altmanna. Oba naši borci pouze po 4 chybách. Hlavně u Petra doufejme, že si ty "fouky" pro letošek vybral na "dědkovských" přeborech v Benešově, kde jich měl před týdnem asi pytel. Ve druhé rundě to už bylo vyrovnané. Za nás přidal třetí výhru a bod spolehlivý Vláďa Klindera (421), když přehrál Michala France (391) o 30 kuželek. V souběžně hraném zápase měl ale navrch Ivan Vlček z Unionu. Vyrovnanou hrou na obou drahách (225/224) dal dohromady pěkných 449. Tím jasně přehrál Vendu Anděla st., který sice první půlku zahrál taky výborně (223), ale ve druhé odpadl (195) a celkem srazil 418 klacků. Před dotahováky tedy stav 3:1 a 39 kuželek pro KK Jiří B. Vypadalo to nadějně...  A bylo z toho drama. Nebyl jsem na zápase přítomen, počítadlo očima netlačil, referát píšu podle Zápisu. I tak se ještě potím... PSK Union totiž z náskoku v poslední rundě zdatně ukrajoval. Jirka Miláček ml. si naše krásné nové žluté dráhy zatím "neochočil". V plných zahrál dvakrát po 134 a celkem pouhých 386. Paradoxně měl Jirka ze všech domácích hráčů nejméně chyb - 3. Jeho soupeř David Dittrich neváhal a trestal. Na obou drahách porazil shodně 212 klacků a celkem tedy 424. Druhý náš dotahovák Ondra Šustr svedl napínavý, vyrovnaný a naštěstí i vítězný duel s Ctiradem Dudychou ml. Na konci měl o 8 kuželek víc (422:414) a tím braly oba zlaté body Lázně. Moc ale nechybělo k tomu, aby hosté z Prahy pro nás nadějně rozjetý mač otočili. Nestalo se, máme teď 13 bodů a v tabulce jsme na 8. místě. To sice vypadá na první pohled hezky, ale jsme stále jen 3 body nad sestupem. Tak vyrovnaný je střed divizní tabulky. Další body zkusíme přivézt za týden z Vršovic. Příští pátek od 18 hodin tam hrajeme zápas 16. kola.

Vložil: J. Frank

Přihlásit

Děkujeme městu Poděbrady za finanční podporu kuželkářského sportu.

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Chci více informací